BRIGA

Djeca iz Srebrenice i Bratunca na desetodnevnom odmoru u Bečićima

Ispraćaj djece iz Srebrenice i Bratunca

S. Sm

17.6.2018

U organizaciji projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske'' 33 djece svih nacionalnosti iz Srebrenice i Bratunca i četvero odgajatelja danas su otputovali na desetodnevni odmor u Bečiće, Crna Gora.

Kako nam je kazala Slađana Rankić iz srebreničkog Centra za socijalni rada, Općina Srebrenica je za 15 djece ove općine, koliko ih je otišlo u Bečiće, osigurala 350 maraka za džeparac.

Nada Simić, direktorica Centra za socijalni rad u Bratuncu, za „Avaz“ kaže da se odlazak na ljetovanje u Crnu Goru provodi u okviru projekta “Socijalizacija djece“, a osnovni cilj je da se ostvari pozitivan utjecaj na razvoj djece, zadovoljavajući njihove razvojne potrebe realizacijom prilagođenih programskih aktivnosti i stvaranjem pozitivnog ambijenta u vrijeme boravka u odmaralištu.

- Ovaj projekt realizira se od 2002. godine i za prethodnih 16 godina obuhvatio je više od 23.000 djece iz svih općina RS. Radi se o djeci različitih kategorija iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djeci s posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama. Tu su i posebno nadarena djeca i talentirani sportisti, uzrasta od 6 do 15 godina - pojasnila je Simić.


Odlazak na desetodnevni odmor

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.