BRATUNAC

Na Rajskoj plaži očekuju više od 50.000 posjetilaca

Rajska plaža: Zbog blizine granice često dolaze i gosti iz Srbije

S. SMAJLOVIĆ

20.6.2018

Turistička organizacija iz Bratunca privodi kraju uređenje turističkih destinacija na području ove općine za narednu ljetnu sezonu. Direktor Turističke organizacije Miodrag Lončarević za „Dnevni avaza“ kaže da se ovih dana privode radovi na uređenju Rajske plaže u Krasan polju, desetak kilometara od Bratunca na lijevoj obali rijeke Drine. 

Nasut pijesak

 - Trenutno se asfaltiraju saobraćajnice i pješačke staze, vrši se zamjena ograde, klupa i stolova. Pijeskom je nasut i uvaljan prostor za kupanje i sunčanje kako bi kupači imali bolje uvjete za odmor - istakao je Lončarević.



Lončarević: Bolji uvjeti

Kaže da je radi poboljšanja turističke ponude na ovom lijepom turističkom kutku Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) Srebrenica finansirao izgradnju toaleta, koji ispunjavaju sve standarde za osobe s invaliditetom.

Lončarević ima podatak da je prošlog ljeta Rajsku plažu posjetilo više od 50.000 turista, a ove godine očekuju da ih bude i više. Planirano je da se vrši naplata za parking mjesta od marku ili dvije dnevno, a ta sredstva bila bi usmjerena na proširenje postojećih kapaciteta i zapošljavanje nekoliko radnika. Međutim, odlučeno je da parking prostor i ove sezone bude besplatan.

Drinska regata

Rajska plaža na lijevoj obali Drine nalazi se pored magistralnog puta Bratunac – Zvornik, gdje je i granični prijelaz za Srbiju, preko kojeg dolaze turisti iz Ljubovije, Bajine Bašte, Loznice, Malog Zvornika i drugih srbijanskih gradova niz Drinu.

Tokom ljeta ovdje se, osim kupanja i odmora, održavaju takmičenja u plivanju, skokovima u vodu, ribarenju, a ovdje se završava atraktivna „Drinska regata“ od Bajine Bašte do Krasan polja.


Uređenje rajske plaže

Odmor i za strane turiste

Pored Rajske plaže prošle godine je s prikolicama kampovalo 50 holandskih penzionera, koji su i za ovu godinu rezervirali plac. Održani su susreti bajkera iz regiona, na koje će ove godine doći i bajkeri iz evropskih zemalja. Tu je nekoliko ugostiteljskih objekata, sportskih terena, skakaonica i drugih sadržaja za odmor i zabavu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.