PORUKE Predsjednik RS boravio u Bratuncu

Milorad Dodik: Država BiH je zabluda srpskog naroda u RS

S. Sm
21.06.2018 16:30

Foto: Milorad Dodik na otvorenju

BiH je zabluda za srpski narod u RS, izjavio je danas Milorad Dodik, predsjednik manjeg entiteta, za vrijeme puštanja u rad sistema za navodnjavanje, koji obuhvata 22 mjesne zajednice u bratunačkoj općini.

Naglasio je da je RS stabilna i da je prevazišla sve nedaće koje su kočile njen ekonomski razvoj, a da su za destabilizaciju ovog bh. entiteta krive  međunarodne institucije i oni iz RS, koji rade u zajedničkim institucijama BiH.

- U proteklih nekoliko godina Vlada RS u razvoj bratunačke općine uložila je više od 90 miliona maraka, a u toku je realizacija još 20 kapitalnih i drugih projekata. Jedan od tih projekta je i carinski terminal u Pobuđu, pored izgrađenog novog mosta. Radove na terminalu do sada je odgađala administracija Vijeća ministara BiH i politika u Sarajevu, bojeći se da ja neću otvoriti taj terminal. Poručujem im da će Vlada RS te poslove završiti, a ja neću biti na otvaranju - naglasio je Dodik.

Obećao je građanima Bratunca da će povećati poticajna sredstva za poljoprivredu u iznosu od 15 posto te rekonstruirati putni pravac Bratunac - Drinjača i Bratunac – Skelani. 

Inače za sistem za navodnjavanje sredstva su osigurali Svjetska banka, Vlada RS i općina Bratunac.

Tagovi

Milorad Dodik RS
NA VRH