REPUBLIKA SRPSKA

SDS: Pozivamo Dodika da se podvrgne poligrafu

Avaz.ba

29.6.2018

Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika da se podvrgne poligrafu te da izvještaj s poligrafa bude dostupan javnosti.

Količina laži koju je Dodik izustio u protekla 24 sata je potpuno zagadila medijski prostor Republike Srpske, navode iz SDS-a.

- Gospodin Govedarica jučer je bio zajedno sa gospođom Cvijanović, gospodinom Ivanićem i drugim zvaničnicima RS u Mrkonjić Gradu, na proslavi Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, prekjučer je bio u Gornjoj Slatini kod Bosanskog Šamca, a dan prije u posjeti Koordinaciji Srba u Mostaru. Imajući u vidu činjenicu da opozicija nema helikopter na raspolaganju, a isto tako da nijedna ambasada nije smještena ni u Banjoj Luci, a ni u pomenutim gradovima, gospodin Govedarica, nikako nije mogao da bude prisutan u ambasadama i da razgovara sa ambasadorima, kako gospodin Dodik kaže.

Pozivamo predsjednika Dodika da se počne baviti svojim poslom, da prestane da dijeli ljude na patriote i izdajnike, jer na taj način dugoročno ugrožava Republiku Srpsku.

A sljedeći put kad bude izmišljao nešto novo, neka proba da smisli nešto za šta je postojala realna mogućnost da se desi. Pozivamo ga da objavi sve razgovore gospodina Govedarice u svim ambasadama, kako je i rekao da će uraditi – navodi se u saopćenju ove stranke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.