OBRAZOVANJE

Mjesta još ima za gimnazijalce, frizere i poljoprivredne tehničare

Rezultati drugog upisnog roka u prijedorske škole bit će poznati u petak

M. ZGONJANIN

3.7.2018

U drugom upisnom roku koji je počeo jučer maturanti osnovnih škola  iz Prijedora i Oštre Luke koji se nisu do sada upisali u neku od željenih srednjih škola mogu birati između Srednjoškolskog centra, gimnazije te Poljoprivredno-prehrambene škole.

Upisna kvota

U Srednjoškolskom centru preostalo je još osam mjesta za frizere, za buduće gimnazijalce ima slobodnih 26 mjesta, dok se u Poljoprivredno-prehrambenu školu može upisati 50 svršenih osnovaca.

Potvrdila je ovo Valentina Sovilj, predsjednica Aktiva direktora srednjih škola, i dodala da će rezultati drugog upisnog roka biti poznati već u petak.

- Od narednog ponedjeljka učenici mogu popunjavati preostala mjesta. Škole su prema pravilniku o upisu u prvi razred bile dužne da vrate dokumentaciju učenicima koji su ostali “ispod crte” i time im omoguće da konkurišu za zanimanja i škole koje nisu ispunile upisnu kvotu. Prema raspoloživim slobodnim mjestima u Prijedoru niko ne bi trebao da ostane neupisan - rekla je Sovilj  i dodala da su učenici najviše interesa pokazali za zanimanja u Elektro, Mašinskoj i Ekonomskoj školi.

Osam ustanova

U osam srednjih škola na području Prijedora ove godine trebalo bi biti upisano 630 svršenih osnovaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.