REPUBLIKA SRPSKA

Veliki skup "Pravda za Davida" večeras u Banjoj Luci, MUP RS građane pozvao na dostojanstvo

Sa prijašnjih skupova ( Arhiv)

SRNA

7.7.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je građane da svojim ponašanjem tokom današnjeg okupljanja na Trgu Krajine u Banjoj Luci ne ugrožavaju svoju i sigurnost drugih učesnika te da poštuju upozorenja i naredbe policijskih službenika.

Iz MUP-a su saopćili da se poduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem da ovo okupljanje građana protekne mirno i dostojanstveno te da je tim povodom u Ministarstvu formiran štab akcije, koji je zadužen za planiranje i praćenje osiguranja događaja.

- S tim u vezi, bit će angažiran potreban broj policijskih službenika koji će vršiti redovno osiguranje skupa. S obzirom na to da se očekuje povećana frekvencija građana, bit će pojačane kontrole u saobraćaju - naveli su iz MUP-a.

Iz MUP-a napominju da je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, na zahtjev Policijske uprave Banja Luka, donio naredbu o privremenoj zabrani točenja alkohola i rada ugostiteljskih objekata u centru grada.

Grupa "Pravda za Davida" i brojni građani Banje Luke za večeras u 19 sati najavili su veliko okupljanje u znak nezadovoljstva zbog nerješavanja uzroka smrti mladića Davida Dragičevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.