PROMJENE

Opozicione stranke u RS koje čine Savez za promjene od danas pod nazivom Savez za pobjedu

Avaz.ba

22.7.2018

Opozicione stranke u Republici Srpskoj (RS) koje čine Savez za promjene od danas će nastupati pod nazivom Savez za pobjedu – rečeno je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Lider PDP-a Branislav Borenović je saopćio da je tim imenom ovjerena i kandidatska lista za člana Predsjedništva BiH i entitetskog predsjednika na predstojećim oktobarskim izborima.

Uvjeren je, kaže, da će pobijediti na općim izborima.

I kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić dijeli njegovo mišljenje.

- Entuzijazam Vukote Govedarice i moje iskustvo bit će puno bolja kombinacija u odnosu na ono što nudi druga strana, a to su Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Oni su dugo u vlasti i sve bi ostalo isto, ako bi oni pobijedili - tvrdi Ivanić.

Lider SDS-a Vukota Govedarica, također, je optimista kada je u pitanju dobar rezultat Saveza za pobjedu na općim izborima.

- Ivanić i ja ćemo uraditi lavovski posao. Ivanić propagira sigurnost, a ne konflikt, i glas za njega je siguran glas za RS - rekao je Govedarica.

Ponovio je da će, ukoliko pobjede, NDP-u pripasti ili pozicija predsjednika Vlade RS ili predsjednika Narodne skupštine RS.

Lider te stranke Dragan Čavić je potvrdio je da će predstavnici opozicije prisustvovati sutrašnjoj sjednici Kolegija entitetskog parlamenta, a nakon toga odlučiti hoće li prisustvati posebnoj sjednici na kojoj bi se trebalo raspravljati o izvještaju o Srebrenici iz 2004. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.