REPUBLIKA SRPSKA

U Orahovicama pored Bileće svečano otvorena obnovljena Bajramovića džamija

P.M.

22.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U Orahovicama kod Bileće danas je svečano otvorena obnovljena Bajramovića džamija, dok je mevlud proučen u subotu iza akšam-namaza. 

Otvorenju džamije prisustvovali su, između ostalih, izaslanik reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića bihaćki muftija Hasan efendija Makić, muftija mostarski Salem efendija Dedović, potpredsjednik RS Ramiz Salkić, paroh orahovički Aleksandar Grćić, Milorad Radović, zamjenik načelnika općine Bileća, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, hafiz Sadik efendija Fazlagić, kao i mnogobrojni Bajramovići iz svih dijelova svijeta.   

Ovom prilikom zamjenik načelnika općine Bileća Milorad Radović uputio je čestitke svim okupljenim povodom obnove džamije.

- Izgradnja ove džamije svjedoči o čvrstoj volji ovoga naroda. Neka razumijevanje i mir budu vječni, da se nikada ne ponovi ono što se desilo. Mi zajedno moramo u miru graditi i katedrale i džamije i crkve - naveo je Radović.

Paroh Orahovački je izrazio zadovoljstvo otvorenjem ove džamije te je prenio tople pozdrave vladike Grigorija i vladike Dimitrija, dar Sadetu efendiji Bilaliću u znak daljnje saradnje i zajedništva, dok je izaslanik reisu-l-uleme Kavazovića prenio pozdrave i čestitke za hair, prosperitet i uspjeh.   

Nusretu Bajramoviću, kao najvećem donatoru, pripala je čast da otvori džamiju, a uručena mu je povelja - vakufnamaz, koju mu je uručio muftija mostarski, dok mu je muftija Makić, kao izaslanik reisu-u-uleme uručio ključeve džamije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.