SAOPĆENJE

SDS: Potpisivanjem Zakona o odbrani BiH Nikola Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku

Arhiv

Avaz.ba

22.7.2018

Srpska demokratska stranka (SDS) saopćila je u otvorenom pismu potpredsjedniku SNSD-a Nikoli Špiriću da je on "izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH 2005. godine potpisao Zakon o odbrani BiH".

Saopćenje SDS-a prenosimo u cijelosti:

Bivši član Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke za Banju Luku i Krajinu, Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa Nikola Špirić izdao je srpski narod i Republiku Srpsku kako niko prije njega nije učinio i kako niko poslije njega više neće učiniti. 

Špirić vrlo dobro zna da institucije ruše samo oni koji ih zloupotrebljavaju za lopovske i kriminalne svrhe, zbog čega danas građani Republike Srpske ne vjeruju u institucije i napuštaju otadžbinu. Bitka protiv takvih pojedinaca je borba za snažne institucije i snažnu Republiku Srpsku.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH 2005. godine potpisao Zakon o odbrani BiH. Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je u martu 2007. godine BiH potpisao Sporazum o razmjeni sigurnosnih informacija sa NATO-om prema odluci Vijeća ministara BiH, kojim je predsjedavao upravo Špirić.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH 2008. godine potpisao više dokumenata za intenziviranje dijaloga između BiH i NATO-a.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je Vijeće ministara BiH u njegovom mandatu sa 47 zakona prenijelo nadležnosti sa Republike Srpske na BiH. 

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je falsificirao zaključke parlamentarne komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom kako bi zaštitio od zatvora one koji su falsificirali dokumente da je OSA, tobože, prisluškivala najviše funkcionere Srbije. Jedini cilj ovog falsifikata bio je primitivni nagon da posvađa Savez za pobjedu sa Srbijom.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kupio luksuzni stan u Beču, a potom istakao da je taj stan kupio od prodaje knjiga. 

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je umiješan u aferu „Audi“, kojom je budžet državnih institucija oštećen za 86.667 KM.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je svog aktuelnog šefa i predsjednika Republike Srpske nazivao "Zlatnim ljiljanom". Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je u karijeri promijenio pet stranaka i time pokazao da ga jedino interesiraju moć i novac.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku kada je samo prije četiri mjeseca kleknuo pred Bakira Izetbegovića, moleći ga da mu sina prebaci u OSA centar u Banju Luku.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku kada se samo prije mjesec u Parlamentu BiH kleo da je on ''prodržavni političar''.

Špirić je izdao i Milorada Dodika jer, uprkos njegovoj zabrani, i javno i tajno sjedi na kanabama Američke ambasade.

Kada Dodik u oktobru padne, hoće li s njim pasti i Nikola Špirić? Ili će ovo „zlo domaće“ po već uhodanom obrascu samo promijeniti političku košulju i prijeći u DNS? Gdje god da bude, Špirić nikada neće biti uz Srbe i uz Republiku Srpsku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.