SREBRENICA

Mladi muzičari iz regiona pripremaju zajednički koncert

S proba i druženja u Potočarima

S. Sm.

30.7.2018

U organizaciji „Kuće dobrih tonova" iz Srebrenice, Fonda “Otvoreno društvo“ BiH i austrijske organizacije „Seljak pomaže seljaku“, u Srebrenici je počeo prvi regionalni kamp "Srebrenica Music Camp 2018", na kojem učestvuje 150 djece iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Mladi muzičari, smješteni u kampu Međunarodnog foruma solidarnost (MFS) „Emmaus“ u Potočarima, do petka će se pripremati za zajednički koncert, koji će biti izveden u subotu, u velikoj sali Kulturnog centra u Srebrenici.   

- Cilj kampa je da se kroz orkestarske i horske radionice omogući pristup kulturi i umjetnosti, koji će učesnike iz tri zemlje potaknuti na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju - kazao je Ismar Porić, umjetnički direktor „Kuće dobrih tonova“ u Srebrenici. 

Učesnici kampa imat će priliku da se upoznaju i rade s vrhunskim svjetskim stručnjacima, kao što je Gerald Wirth (Džerald Virt), predsjednik i umjetnički direktor “Bečkih dječaka“, koji će ujedno i dirigirati završnim koncertom.

Rikardo Luke, predstavnik Udruženja „Sustav orkestra i omladine“ iz Zagreba, kaže da je ovo dobra prilika za usavršavanje mladih muzičara i stvaranje budućnosti djece bez nacionalnog opterećenja. 

Dara Stojišić i Jana Radulović, muzičarke iz Niša, Srbija, kažu da se u kampu dosta radi, ali i druži, o čemu će najviše pričati u svom gradu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.