BANJA LUKA

Panoramski minibus vozi prema Šehitlucima

Prve vožnje bile su besplatne

G. D.

30.7.2018

Banjalučani dp Banj brda (Šehitluka) odnedavno mogu doći i panoramskim minibusom. Turistički bus će svakih sat prevoziti turiste od stanice kod Fabrike obuće „Bema“ do spomenika na Banj brdu. Prve vožnje počele su u petak i bile su besplatne.

Šef Odsjeka za saobraćaj Grada Banja Luka Slavko Davidović rekao je da minibus vozi radnim danom od 15 do 20 sati, a vikendom i neradnim danom od 9 do 20 sati. Polasci od „Beme“ bit će na puni sat, a povratak sa spomenika na Banj brdu na svakih 30 minuta.

- Cijena karte u jednom pravcu iznosi 1 KM, a za djecu do pet godina vožnja je besplatna. Putnici će moći da uđu na tri stanice - jednu kod Fabrike obuće „Bema“, drugu kod rampe, a treća na pola puta između rampe i restorana „Novak“. Dolazna stanica je kod spomenika palim borcima na Banj brdu - kazao je Davidović.

On je dodao da je prvobitna ideja bila da se na Banj brdo dolazi turističkim vozićem na električni pogon, ali se od ove zamisli odustalo jer se na raspisani tender nije prijavio nijedan ponuđač.

 Instaliran teleskop

Na Banj brdu instaliran je i teleskop koji je donirao banjalučki Rotari klub.  

- Uz pomoć ovog teleskopa turisti i rekreativci bit će u prilici da razgledaju panoramu Banje Luke iz potpuno nove perspektive – istakao je Davidović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.