REPUBLIKA SRPSKA

Ništa od prodaje zgrade pošte u Trebinju

Zgrada pošte u Trebinju: Početna cijena je iznosila 2.250.000 KM

P.MUCOVIĆ

18.8.2018

Iako je bilo najavljivano da će glavna zgrada „Pošta Srpske“ u Trebinju biti prodata, to se ipak neće desiti. Potvrdio je ovo gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Obavljen razgovor

Prema Petrovićevim riječima, obavljen je razgovor s rukovodstvom trebinjske radne jedinice „Pošte Srpske“, nakon čega je s generalnim direktorom „Pošta“ Jasminkom Krivokućom dogovoreno da ne bi bilo dobro da objekt ide na licitaciju.

- U zgradi „Pošta Srpske“ u Trebinju ima viška prostora koji nije potreban „Poštama“, a stav je da institucije RS koriste taj prostor pod zakup, poput besplatne pravne pomoći, republičkog pravobranilaštva i Okružnog privrednog suda koje neće biti smještene u zgradi Palate pravde čija je gradnja u toku - pojasnio je Petrović.

Podsjetimo uprava „Pošta Srpske“ je namjeravala prodati zgradu glavne pošte u Trebinju, a više od 60 radnika smjestiti u takozvanu "malu poštu" na glavnoj ulici.

Licitacija je bila zakazana za 20. avgust, a početna cijena je iznosila 2.250.000 KM. Tada su u „Poštama Srpske“ naveli da je glavna zgrada „Pošta Srpske“ nerentabilna za održavanje i da oko 70 posto prostora nema svoju namjenu.

Najava štrajka

Nakon te odluke radnici „Pošta Srpske“ u Trebinju najavili su da će stupiti u štrajk ukoliko Uprava ovog preduzeća ne odustane od namjere da proda zgradu glavne pošte.


 Radnici ne trebaju brinuti  

Petrović je dodao da bi institucije u narednoj godini trebale planirati zakup ili kupovinu prostora u objektu „Pošta Srpske“, kako bi trajno riješili smještaj.

- Očekujemo kvalitetno rješenje i za „Pošte Srpske“ i institucije koje rade u Trebinju. Zadržat ćemo ovaj objekt i radnici ne trebaju brinuti - istakao je Petrović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.