TREBINJE

Uz kružni tok saobraćaj će znatno biti sigurniji

Gradska uprava je poslije četiri i po godine od obustave radova riješila imovinskopravne odnose

Radovi su počeli 2012. godine

P. MUCOVIĆ

23.8.2018

Poslije četiri i po godine od obustave radova u Trebinju je ponovo počela izgradnja istočne obilaznice. Ponovni početak radova ozvaničili su direktor preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

 Drugi projekti

Prema riječima Nešića, radovi na ovoj obilaznici počeli su 2012. i prekinuti su 2014. godine zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa.

- U okviru obilaznice izgradit ćemo i jedan kružni tok i na taj način saobraćaj učiniti sigurnijim - istakao je Nešić i dodao da “Putevi RS” imaju u planu i druge projekte na području Hercegovine kako bi se poboljšala putna komunikacija, kako prema Stocu i Mostaru tako i prema istočnom Sarajevu i Srbiji.

Petrović je rekao da je Gradska uprava poslije četiri i po godine od obustave radova riješila imovinskopravne odnose, čime su se i stekli uvjeti da se riješi jedna od najneuređenijih prigradskih ulica.

Najgori prilaz

- Napokon će biti riješena ova ulica i najgori prilaz u trebinjskom naselju Gučina. Došli smo do samog ulaska u tunel, čime ćemo prikopčati naselja Mokri Dolovi i Gornje Police. Ovim projektom predviđeno je da budu urađeni i rasvjeta, zelene površine i kolovozni trup saobraćajnice - rekao je Petrović.

Vrijednost radova na izgradnji istočne obilaznice u dužini od 500 metara je 900.000 KM. Izvođač radova su „Hercegovina putevi“, a investitor preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Spremna dokumentacija

- Jedan od projekata koji je stavljen u plan investicija za 2018./2019. godinu jeste i izgradnja zapadne obilaznice, za što je ove godine planirano 700.000 KM, a ostatak sredstava za sljedeću -  istakao je Petrović, dodavši da je završena projektna dokumentacija i da slijedi izrada elaborata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.