POMOĆ

Prvačići dobili potreban školski pribor i torbe

Humanost pokazali Udruženje mladih „Fokus“ i Enes Kahrimanović

Donacijom obuhvaćeni najmlađi đaci iz nekoliko škola

M. ZGONJANIN

6.9.2018

Članovi Udruženja mladih „Fokus“ iz Bosanske Dubice uljepšali su polazak u školu svim prvačićima iz ove općine. Njih 150 koji su upisani u tri centralne i tri područne škole u Bosanskoj Dubici i selima Međuvođe, Demirovac i Međeđa dobili su kompletan školski pribor i đačke torbe.

Druga godina

Nedim Krivdić, predsjednik „Fokusa“, kaže da su akciju realizirali uz pomoć brojnih donatora.

- Osim Općine i Udruženja Pomozi.ba iz Sarajava, u akciju su se uključili i pojedinačni donatori iz BiH i inozemstva, kao i neka preduzeća. Uglavnom, uspjeli smo je završiti na vrijeme i djeci, ali i roditeljima, koji nisu morali izdvajati dodatni novac za pribor i torbe, uljepšati polazak u školu - kaže Krivdić.

Naglašava da je ovo druga godina kako realiziraju projekt pod nazivom „Prvi školski dan“. Vrijednost projekta ove godine je iznosila 6.400 maraka.

Prošle godine na isti način podijelili su pribor i torbe za 146 učenika prvih razreda svih osnovnih škola na području općine.

Lična donacija

Enes Kahrimanović, direktor „Austroneta“, za 30 prvačića Osnovne škole „Kozarac“ poklonio je isto toliko kompleta školskog pribora i torbi. Riječ je o ličnoj donaciji koju prakticira posljednjih pet godina.

- Njihov osmijeh mi je i najveća nagrada - kaže Kahrimanović.

Kahrimanović poklonio komplete knjiga

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.