TREBINJE

Na ”Ćirinoj biciklijadi” 150 učesnika iz deset bh. gradova

Zajedničko fotografiranje ispred trebinjskog „ćire“

P.MUCOVIĆ

11.9.2018

Na trećoj “Ćirinoj biciklijadi” učestvovalo je oko 150 biciklista iz desetak gradova BiH na stazi dugoj 90 kilometara od Zavale do Trebinja i nazad.  


Ručak i druženje

Cilj ove biciklijade koja je održana proteklog vikenda je promocija biciklističkih staza na nekadašnjoj uskotračnoj pruzi koja je popularnim „ćirom“ povezivala gradove Hercegovine i primorja.

Biciklijada je prvi put održana na ovoj trasi, a učesnici vožnje imali su priliku da se upoznaju s prirodnim ljepotama ovog kraja i starim željezničkim stanicama, među kojima je i ona najveća – na Humu kod Trebinja.

Kolona biciklista u Trebinju se zaustavila kod stare željezničke stanice i trebinjskog „ćire“, a nakon fotografiranja nastavila je prema nekadašnjoj kasarni, gdje su domaćini i partneri ovogodišnje biciklijade – Grad Trebinje, Turistička organizacija grada Trebinja i Biciklistički klub Leotar sve učesnike počastili ručkom i druženjem.


Biciklisti prošli stazu dugu 90 kilometara

- Ova manifestacija se nastavlja na projekt revitalizacije uskotračne „ćirine“ pruge od Mostara do Dubrovnika i prvi put je vozimo na ovoj trasi. Svi su oduševljeni prekrasnim pejzažima. Na stotine fotografija već je s lica mjesta mobitelom podijeljeno na društvenim mrežama. Ovo je odlična promocija južne Hercegovine i Trebinja, „ćire“ i uskotračne pruge - istakao je Toni Zorić, predsjednika udruženja „Hercegovina bicikla“.

Tehnički problemi

Blagoje Rosandić predsjednik Biciklističkog kluba Leotar je rekao da su svi biciklisti koji su krenuli sa starta uspješno i sigurno stigli do Trebinja, ali i da je bilo manjih tehničkih problema poput probijenih guma i kvarova.

 Najmlađi i najstariji  

Najmlađi učesnik „Biciklijade“, desetogodišnji Marko Talajić iz Metkovića, nakon dolaska u Trebinje, rekao nam je da je staza super, ali da je ipak malo umoran.

Najstariji učesnik Luka Milojević iz Trebinja ima 58 godina, kaže da je staza ravna bez većih uspona, tako da nije umoran, mada su oni iz Biciklističkog kluba Leotar otišli biciklima do Zavale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.