IZBORI 2018. Predsjednik NDP-a

Dragan Čavić obećao povećanje penzija u RS za 10 posto

Naveo je da će u okviru SzP-a, ukoliko ostvare izbornu pobjedu, NDP dati kandidata za predsjednika Vlade RS

Srna
11.09.2018 19:58

Dragan Čavić

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić obećao je danas na predizbornoj tribini ove stranke u banjalučkom naselju Petrićevac od naredne godine povećanje penzija za 10 posto svim penzionerima i vraćanje borcima prava na zagarantiranu penziju.

- Garantiram, u stanju smo da u idućoj godini osiguramo povećanje penzija za 10 posto svim penzionerima i vratimo borcima pravo na zagarantiranu penziju, a što je na godišnjem nivou 140 miliona KM dodatnih sredstava koja mogu biti osigurana uštedama u republičkom budžetu - istakao je Čavić.

Čavić je naveo da će u okviru SzP-a, ukoliko ostvare izbornu pobjedu, NDP dati kandidata za predsjednika Vlade RS.

Kandidat NDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Aleksandar Lukić ukazao je na težak položaj socijalnih kategorija, boraca i penzionera, kao i na problem odlaska mladih.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banja Luka Krsto Jandrić rekao je da ova stranka ima potpuno jasan program za razvoj ekonomije u RS bez kojeg, kako je istakao, ne može biti razvoja ni u drugim segmentima. 

Jandrić je uvjeren da će nakon 7. oktobra NDP imati priliku da realizira ekonomski program koji će omogućiti opstanak mladih, novo zapošljavanje te bolji standard svih građana RS.

NA VRH