share whatsapp twitter facebook
×

IZBORI 2018. Predsjednik NDP-a

Dragan Čavić obećao povećanje penzija u RS za 10 posto Naveo je da će u okviru SzP-a, ukoliko ostvare izbornu pobjedu, NDP dati kandidata za predsjednika Vlade RS

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić obećao je danas na predizbornoj tribini ove stranke u banjalučkom naselju Petrićevac od naredne godine povećanje penzija za 10 posto svim penzionerima i vraćanje borcima prava na zagarantiranu penziju.

- Garantiram, u stanju smo da u idućoj godini osiguramo povećanje penzija za 10 posto svim penzionerima i vratimo borcima pravo na zagarantiranu penziju, a što je na godišnjem nivou 140 miliona KM dodatnih sredstava koja mogu biti osigurana uštedama u republičkom budžetu - istakao je Čavić.

Čavić je naveo da će u okviru SzP-a, ukoliko ostvare izbornu pobjedu, NDP dati kandidata za predsjednika Vlade RS.

Kandidat NDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Aleksandar Lukić ukazao je na težak položaj socijalnih kategorija, boraca i penzionera, kao i na problem odlaska mladih.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banja Luka Krsto Jandrić rekao je da ova stranka ima potpuno jasan program za razvoj ekonomije u RS bez kojeg, kako je istakao, ne može biti razvoja ni u drugim segmentima. 

Jandrić je uvjeren da će nakon 7. oktobra NDP imati priliku da realizira ekonomski program koji će omogućiti opstanak mladih, novo zapošljavanje te bolji standard svih građana RS.