GODIŠNJICE

U obnovu i razvoj za proteklih 15 godina uloženo 140 miliona maraka

Najboljim studentima dodijeljene nagrade

S. Smajlović

S.Sm

25.9.2018

U proteklih petnaest godina u obnovu i razvoj infrastrukturnih i strateških objekata na području bratunačke općine uloženo je 140 miliona maraka.

U ovoj godini uloženo je 20 miliona, računajući 9,2 miliona za sisteme navodnjavanja u svim mjesnim zajednicama, kazao je na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine općine (SO) Bratunac načelnik Nedeljko Mlađenović, dodajući da su sredstva najvećim dijelom stigla od Vlade Republike Srpske (RS), donatora i budžetskim izdvajanjem.

Naglasio je da su domaći i strani investitori u proteklih nekoliko godina ovdje uložili 25 miliona maraka, a samo u prošloj godini posao je dobilo 400 radnika. Za narednu godinu za nekoliko značajnih projekata osigurano je 90 miliona maraka, računajući izgradnju nove općinske zgrade.

Najviše općinsko priznanje dobio je predsjednik Milorad Dodik i premijerka Vlade RS Željka Cvijanović te nekoliko zaslužnih pojedinaca, kolektiva i istaknutih sportista. Šestero najboljih studenata raznih fakulteta koji imaju prosjek ocjene 9,5 do deset dobili su po 200, dok je njih nekoliko niže rangiranih nagrađeno sa po 100 maraka.

Nakon svečane sjednice SO u rad je puštena nova zgrada Doma zdravlja, čija je izgradnja koštala 2,3 miliona maraka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.