BANJA LUKA

Dragan Lukač: Na skup na Trgu Krajine dolaze navijačke grupe iz FBiH

Davidov otac Davor je pozvao građane da mu se 5. oktobra pridruže u borbi za pravdu

Arhiv

Avaz.ba

2.10.2018

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, na vanrednoj konferenciji za novinare u Administrativnom centru Vlade RS kazao je da ima informacije da će na skup "Pravda za Davida" u Banjoj Luci doći, između ostalih, i navijačke grupe iz FBiH.

Davor Dragičević, Davidov otac, pozvao je građane da se 5. oktobra okupe na masovnom skupu u Banjoj Luci, kada će, kako je rekao, spustiti podignutu stisnutu pesnicu i kada će sve biti završeno. On za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuje pripadnike MUP-a RS te predstavnike brojnih institucija ovog entiteta. Lukač je rekao da ovaj skup nije zvanično najavljen.

- Prema informacijama koje imamo, na tom skupu mogu da se pojave navijačke grupe i osobe koje imaju problematičnu prošlost i mnogi od njih treba da dođu iz FBiH. Policija će poduzeti sve korake da spriječi narušavanje javnog reda i mira - kazao je Lukač.

Dodao je da nije odlučeno hoće li taj skup biti zabranjen ili će biti dopušteno tako okupljanje. 

David Dragičević mladić je iz Banje Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je Tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili je gurnut u nabujalu rijeku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.