BANJA LUKA

MUP RS apelira da se otkaže sutrašnji skup "Pravda za Davida"

Naglašavaju da će preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje sigurnosti građana

Skup u Banjoj Luci

Fena

4.10.2018

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) apelirali su na organizatore da otkažu za sutra najavljene javne skupove u Banjoj Luci.

Povodom sutrašnjeg skupa grupe "Pravda za Davida", a koji, kako dodaju, nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, iz policije RS naglašavaju da će poduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje sigurnosti građana.

- Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizira dolazak određenih grupa u Banju Luku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom - tvrdi se u saopćenju MUP-a RS.

S obzirom na navedeno, bit će, navode, povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila.

- Apeliramo na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju s policijom - ističu u saopćenju.

Također, s ciljem održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apeliraju na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra.

MUP RS još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila sigurnost građana tog bh. entiteta i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.

- Eventualni prestupnici će biti identificirani i sankcionirani u skladu sa zakonom - dodaju iz policije RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.