IZBORI 2018.

Istočna Hercegovina: Sva biračka mjesta otvorena na vrijeme

Formirana mjesta za glasanje u odsustvu i s nepotvrđenim glasačkim listićima, dok negdje mobilni timovi nisu formirani

P. M.

P. M.

7.10.2018

U općinama istočne Hercegovine sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, potvrđeno je iz općinskih izbornih komisija.  

U općini Berkovići u 7 sati otvoreno je sedam redovnih biračkih mjesta, gdje će svoje pravo glasa moći da iskoristi 1.705 registriranih osoba. Ilija Šetka Predsjednik OIK Berkovići kaže da je formirano jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene listiće, koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Blacima, te da nema formiranih mobilnih timova.

Na području općine Ljubinje otvoreno je svih 15 redovnih biračkih mjesta na kojima će moći da glasa 3.263 birača. Jovanka Bogdanović, predsjednica OIK, istakla je da je formirano i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje će biti u Osnovnoj školi "Sveti Sava".

Na području općine Bileća otvoreno je svih 25 redovnih biračkih mjesta na kojima će moći glasa 10.248 osoba s pravom glasa. Predsjednica OIK Dragica Bajat kaže da je formirano i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Sportskoj dvorani, a formirana su i tri mobilna tima.

U općini Gacko otvoreno je 21 redovno biračko mjesto na kojem će moći glasati 8.393 osoba. Prema riječima predsjednika OIK Ranka Bratića, formirano je i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru "Pero Slijepčević", dok mobilni timovi nisu formirani.

U Nevesinju su otvorena 32 redovna biračka mjesta, gdje će moći glasati 11.282 registrirane osobe. Predsjednica OIK Nevesinje Novka Dabarčić navodi da je formirano jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i s nepotvrđenim glasačkim listićima, koje se nalazi u Osnovnoj školi “Risto Proropović”, dok mobilni timovi nisu formirani.

U općini istočni Mostar otvoreno je jedno redovno biračko mjesto, gdje će do 19 sati moći glasati 156 registriranih birača. Nada Medan, predsjednica OIK istočni Mostar, kaže da je formirano i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i s nepotvrđenim glasačkim listićima, koje je pridruženo redovnom glasačkom mjestu, dok mobilni timovi nisu formirani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.