IZBORI 2018. Svjedok izborne krađe

Banjalučanin otkrio prevaru: Njegov sin glasao iako se nalazi u Njemačkoj

U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao, i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis s lične karte

07.10.2018 16:28

Foto: Dejanova lična karta

Banjalučanin Darko Marković nije ni slutio da će biti svjedok izborne prevare, kada je danas došao da glasa na svom biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Georgij Stojkov Rakovski" u Banjoj Luci, prenosi BN.

Naime, kada ga je član biračkog odbora identificirao na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primijetio je da je njegov sin Dejan već "glasao", iako se on trenutno nalazi u Njemačkoj, gdje studira.

U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao, i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis s lične karte.

- Moj sin je Dejan Marković. Neko ga je identično potpisao i glasao, a on je u Njemačkoj na fakultetu i nije mogao doći da glasa - rekao je Darko Marković.

  • Prevara u Banjoj Luci: Otac primijetio da je njegov sin već glasao iako je u Njemačkoj
    Prevara u Banjoj Luci: Otac primijetio da je njegov sin već glasao iako je u Njemačkoj

Zanimljivo je da je falsificirani potpis Dejana Markovića u evidenciji upisan naopačke u odnosu na druge potpisnike, što upućuje da se u njegovo ime potpisao neko od članova biračkog odbora, vjerovatno u brzini.

Marković je prijavio ovu nepravilnost i upisano je da je u pitanju greška člana biračkog odbora Olje Savanović.

  • Nepravilnost upisana u zapisnik
    Nepravilnost upisana u zapisnik

Ovo je samo jedna u nizu izbornih prevara i nepravilnosti koje su danas dokumentirane i zabilježene, a koje su proizvod manipulacija u biračkim odborima za koje se odranije zna da su većim dijelom pod kontrolom vladajućih političkih partija u manjem bh. entitetu.

NA VRH