IZBORI 2018.

Na osnovu 10 posto prebrojanih glasova, Dodik dobio 58 posto podrške birača

Uvjereni smo da ćemo veoma brzo biti u prilici da proglasimo pobjedu naših kandidata na svim nivoima

Dodik: Prvi rezultati

Srna

7.10.2018

Na osnovu deset posto do sada prebrojanih glasova na biralištima u Republici Srpskoj, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik dobio je 58 posto podrške birača, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

- Vjerujemo da će taj trend biti zadržan u svim općinama i u Banjoj Luci u kojoj tradicionalno brojanje glasova ide znatno sporije zbog većeg broja birača. Uvjereni smo da ćemo veoma brzo biti u prilici da proglasimo pobjedu naših kandidata na svim nivoima - rekao je Kovačević, dodavši da se prvo broje glasovi za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH te za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu RS.

Predsjednik Gradskog odbora Banja Luka SNSD-a Igor Radojičić objavio je na Twitter profilu da je na području grada Banja Luka brojanje završeno u Aginom Selu, gdje je Dodik osvojio 181 glas, a njegov protukandidat Mladen Ivanić 52, u Rekavicama je Dodik dobio 157 glasova, a Ivanić 58, u Bronzanom Majdanu - 213 Dodik, 163 Ivanić i u Kmećanima - Dodik 77, a Ivanić 31 glas.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.