TREBINJE

Poštari nisu omiljeni kao prije, posebno kad nose plave koverte

Janković: Pisma su danas, nažalost, vrlo rijetka

P. MUCOVIĆ

10.10.2018

Radna jedinica “Pošta Srpske” u Trebinju obilježila je 9. oktobar, Svjetski dan pošte.

 Običaj izumire

Svečanosti je prisustvovao i jedan od omiljenijih trebinjskih poštara Zdravko Janković, poznatiji kao Role, koji je naglasio da danas poštari mnogo više rade nego nekad, ali da on ne bi mijenjao svoj posao, koji radi već 33 godine.

- Prednosti ovog posla su što radimo s narodom, uglavnom su to fini ljudi, mada nam neko nekad i pokvari dan. Prije su sudovi, razne ustanove, imali svoje kurire pa su raznosili njihovu poštu, sad je sve palo na nas. Pozivi, računi, kazne… sve to mi raznosimo – kaže Janković.

Dodaje da su se prije građani više radovali poštarima, jer su uglavnom donosili lijepe vijesti i penzije, dok danas nisu baš omiljeni, posebno ako nose plave koverte.

- Pisma su danas, nažalost, vrlo rijetka. Sad su zavladale elektronske poruke i komunikacija putem mobitela i kompjutera pa lijepi običaj pisanja i slanja pisama, nažalost, polako izumire – navodi Janković.

Na svečanosti se obratio i Jovo Kraljević, direktor Radne jedinice “Pošta Srpske” u Trebinju, navodeći da su zadovoljni svojim radom, ali da će se truditi da svakodnevno unapređuju svoje usluge i poslovanje.

 Novi proizvodi

- Svjesni smo da naše usluge moramo svakodnevno usavršavati, stvarati nove proizvode i usluge kako bi naši sadašnji i budući korisnici bili zadovoljni. To je i uvjet da sačuvamo postojeća radna mjesta - istaknuo je Kraljević te je podsjetio da su nedavno u najvećem trebinjskom naselju otvorili poslovnicu “Pošta”.


Obećanje gradonačelnika 

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović obećao je zaposlenim u “Poštama Srpske” da će ostati na svojoj sadašnjoj lokaciji i da neće biti prodaje zgrade, glavne pošte, nego će višak prostora biti iskorišten za neku drugu namjenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.