IZBORI 2018., Predsjednik PDP-a

Borenović: Nećemo ući u parlamente sve dok se ne riješi izborna krađa

Optužuje vlast u RS za izborni inžinjering te ističe da neće ući u parlament dok ne bude uspostavljeno „pošteno društvo i pravosuđe“

Fena
10.10.2018 16:23

Borenović: Uradit ćemo sve da osporimo izborne rezultate

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da nema namjeru ući u parlament kao novoizabrani poslanik u Parlamentu BiH sve dok se razriješe njihove sumnje da se u RS na izborima 7. oktobra dogodila izborna krađa.

Optužuje vlast u RS za izborni inžinjering te ističe da neće ući u parlament dok ne bude uspostavljeno „pošteno društvo i pravosuđe“.

Tvrde da su institucije "urušile zemlju te da s pravom ljudi kažu da je jedini slobodni teritorij Trg Krajine, na kojem više od šest mjeseci otac Davida Dragičevića traži istinu o ubistvu svog sina".

- Od danas ćemo i mi biti na tom slobodnom teritoriju, u sve većem broju, i pozivam sve ljude da podrže opravdan zahtjev za istinom i pravdom i slobodom u društvu kojem želimo da živimo – rekao je Borenović na konferenciji za novinare Saveza za pobjedu.

Dodao je da ne prihvataju izborne rezultate i sve će učiniti da ih ospore.

Uputili su dopis Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH kojim traže ponovno brojanje glasova za sve nivoe vlasti RS.

- Postoji puno osnova da se izbori ponište i organiziraju novi ako se dokaže da je bilo toliko povreda Izbornog zakona, koje mogu u potpunosti da ospore izborni rezultat - istakao je Borenović i naveo da su i međunarodne predstavnike u BiH upoznali o „izbornim manipulacijama“ u RS.

I Draško Stanivuković, novoizabrani poslanik PDP-a, koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova za Narodnu skupštinu RS, rekao je da neće ući u parlament jer se dogodila izborna krađa te sve dok se ne otkrije ko je ubio Davida Dragičevića i ne promijeni Izborni zakon.

NA VRH