BANJA LUKA

Davor Dragičević dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo

Kako se navodi, poziv je upućen "svjedoku radi saslušanja u sitrazi"

Arhiv

Avaz.ba

12.10.2018

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, koji već 200 dana na Trgu Krajine u Banjoj Luci traži pravdu i istinu, dobio je poziv na saslušanje u Okružno tužilaštvo ovog grada.

Kako se navodi, poziv je upućen "svjedoku radi saslušanja u istrazi", a u Tužilaštvu se mora pojaviti sljedećeg petka, 19. oktobra, u 11 sati.

U pozivu stoji i da ga pozivaju "radi davanja izjave u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Srđana Gajića, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti".

- Ukoliko se ne odazovete ovom pozivu niti svoj izostanak opravdate, Sud Vam može izreći novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM ili narediti Vaše prinudno dovođenje - stoji u pozivu koji je na Facebook postavio Davor Dragičević.

Podsjećamo, početkom jula ove godine pripadnici Policijske uprave Banja Luka identificirali su, uhapsili i ispitali Srđana Gajića (32) iz Laktaša, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti Davora Dragičevića.

- Policajci su postupili prema zaprimljenoj prijavi oštećenog da mu je nepoznata osoba na portalu medija uputila poruku prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja, što je izazvalo osjećaj subjektivne ugroženosti za život i tijelo - saopćeno je tada iz policije.

"Žurnal" je, tri dana prije hapšenja, objavio sljedeće:

Srđan Gajić iz Trna kod Banje Luke je 7. jula ispod teksta koji se odnosio na skup "Pravda za Davida", putem društvenih mreža objavio:

- Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja lično ubiti iz snajpera, dosadio je i Bogu i narodu. Sieg Heil - napisao je Gajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.