IZBORI 2018.

Obren Petrović pobjegao od novinara

Dobojski gradonačelnik se, inače, nakon izbora nije pojavljivao u javnosti niti je davao izjave medijima

Petrović: Nije se sastao s rukovodstvom BO RS

25.10.2018

Obren Petrović, gradonačelnik Doboja i novoizabrani SDS-ov poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izbjegao je susret s medijima, ali i s rukovodstvom Boračke organizacije RS, s kojim je danas razgovarao njegov novi zamjenik Dejan Starčević.

Iako je zvanično bilo najavljeno da će delegaciju BO RS primiti još aktuelni gradonačelnik Milomir Savčić, predsjednik te organizacije, i Pero Tubić, predsjednik dobojske Boračke organizacije, sastali su se sa Starčevićem.

Dok je trajao taj sastanak, Petrović je nakratko izašao iz svog kabineta, ali se nije obazirao na pozive predstavnika sedme sile, koji su stajali u hodniku Gradske uprave.

Dobojski gradonačelnik se, inače, nakon izbora nije pojavljivao u javnosti niti je davao izjave medijima, osim što je posredstvom državne novinske agencije konstatirao da je pobjeda SNSD-ovih kandidata za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS Milorada Dodika i Željke Cvijanović realnost i da im treba čestitati.

Zašto se Petrović nije sastao s rukovodstvom BO RS, nije nam pojasnio novi zamjenik gradonačelnika.

- Ja sam odnedavno na funkciji zamjenika gradonačelnika, dobio sam zaduženje da prisustvujem ovom sastanku i idemo na sjednicu Skupštine BO RS da podržimo njihov rad - izjavio je Dejan Starčević.

Milomir Savčić, predsjednik BO RS, kazao je da je praksa te organizacije da, kada u nekom gradu imaju aktivnosti, prije svega posjete domaćine, odnosno načelnike i gradonačelnike, pa je tako učinjeno i u Doboju.

Geografski položaj je jedini razlog što su bivši borci u manje od dva mjeseca ponovo u ovom gradu, kaže Savčić.

- Najlakše je da dođu naši saborci iz Ljubinja, Trebinja, Bosanskog Novog u Doboju nego u neko drugo mjesto. Šestog septembra je bila sjednica Predsjedništva Boračke organizacije RS, znači operativnog organa organizacije, a danas je sjednica Skupštine BO RS - rekao je Savčić.

On je podsjetio da je na početku mandata aktuelnog rukovodstva BO u Doboju bilo određenih problema u odnosima s lokalnim vlastima, ali da se stanje stabiliziralo i sada je saradnja na zadovoljavajućem nivou.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.