REAKCIJE

Dva mjeseca od napada na novinara Kovačevića

Politička obećanja stranaka

Arhiv

Fena

26.10.2018

Klub novinara Banja Luka traži od policije i nadležnog tužilaštva da, dva mjeseca od pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, upozna javnost u kojoj fazi je istraga u tom predmetu.  

U saopćenju navode kako pozdravljaju dosadašnje napore policije i tužilaštva i hapšenje jednog od osumnjičenih, ali podsjećaju da je od napada prošlo već 60 dana, zbog čega smatraju da je rad istražnih organa morao biti još intenzivniji.  

Očekuju da se istraga što prije dovede do kraja kako bi se Vladimir Kovačević i njegova porodica, ali i šira javnost osjećali sigurnije.  

- Dok se ne uhapsi drugi napadač, ne otkriju nalogodavci i motiv ovog brutalnog napada i dok cijeli slučaj ne dobije pravičan sudski epilog, Klub novinara neće smatrati da je ovaj slučaj završen – dodaju u saopćenju.

Podsjećaju političke stranke na njihova predizborna obećanja i pozivaju ih da na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku, na dnevni red uvrste i usvoje izmjene Krivičnog zakona, kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službenu osobu, kako bi se i na taj način stvorili sigurnije uvjete za njihov rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.