VRELO OKO

U Trebinju počela izgradnja rezervoara vrijednog 2.750.000 KM

Kapacitet 2.500 kubnih metara vode

Srna

Srna

1.11.2018

Preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" finansirat će sa 2.750.000 KM izgradnju novog rezervoara "Vrelo oko" u Trebinju kapaciteta 2.500 kubnih metara vode koji će doprinijeti stabilnosti vodosnabdijevanja na području grada.

Šef službe nadzora "Hidroelektrana na Trebišnjici" Vedran Furtula rekao je da će u prvoj fazi biti izgrađena jedna vodna komora i zatvaračnica s cjelokupnom hidromehaničkom opremom.

On je dodao da su pripremni radovi u toku i da je predviđeno da rezervoar bude građen u dvije faze. 

- Bit će izvršena i potpuna rekonstrukcija pumpne stanice, u sklopu koje će biti zamijenjena kompletna hidromehanička oprema i ugrađena jedna pumpa kapaciteta 185 litara u sekundi. Planirani su i novi hlorinator za hlorisanje vode te potpuna automatizacija objekta - rekao je Furtula.

On je istakao da će novi rezervoar imati ulogu primarnog taložnika vode.  

- Posljednje padavine u gradu izazvale su veliko zamućenje vode. Izgradnjom novog rezervoara popravit će se kvalitet vode i znatno smanjiti nivo zamućenja - kazao je Furtula.

Inžinjer Branko Dangubić rekao je da su u toku obimni zemljani radovi.  

- Trenutno skidamo površinski sloj zemlje i vršimo pripreme za miniranje. U sklopu ovih radova treba da izmjestimo i put za selo Ruđin Do - dodao je Dangubić.

Rok za završetak radova je 455 dana. "Hidroelektrane na Trebišnjici" trenutno finansiraju brojne kapitalne infrastrukturne projekte na području grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.