GACKO

Čustović i Spahić plugom izrovali lobanju i kosti

O tome su obavijestili Državnu komisiju za traženje nestalih lica u Mostaru

P. M.

P.M.

2.11.2018

U selu Ključ kod Gacka prije nekoliko dana pronađeni su ljudski skeletni ostaci.

Ostatke su pronašli mještani Ključa Šemsudin Čustović i Nermin Spahić prilikom oranja njive koja je u vlasništvu Hajrudina Hebiba. Plugom su otkopali komad stijene i ispod njega ugledali lobanju i kosti, a o tome su obavijestili Sanju Mulać, predstavnicu Državne komisije za traženje nestalih lica u Mostaru.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, u Policijskoj stanici Gacko saznali su iz medija da su pronađeni ljudski skeletni ostaci na području ove općine.

- Provjerom tih informacija policijski službenici su došli do saznanja da su osobe inicijala N. S. i Š. Č. u selu Ključ, općina Gacko, obrađivali jednu zemljišnu parcelu upotrebom radne mašine kojom prilikom su pronašli određene skeletne ostatke. Ovo se desilo 25. ili 26. oktobra 2018. godine - istakla je Cvijetić.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko Sadet ef. Bilalić potvrdio je da o ovom događaju nije bila obaviještena Policijska stanica Gacko.

- Svi smo vrlo osjetljivi kada se dese ovakve nemile situacije kao prošle sedmice u Cernici, kada se pronađu ljudski skeleti, jer još se traga za ubijenim mještanima Ključa: Rabom i Dervišom Čustovićem, Uzeirom Mehićem, Halilom Tanovićem i Beglerom. Želimo istaći da je saradnja Islamske zajednice i povratnika s Policijskom stanicom u Gacku i komandirom Sašom Glušcem na veoma profesionalnom i zadovoljavajućem nivou - naglasio je imam Bilalić.

Državna komisija za nestale još nije izašla na lice mjesta, a to će, najvjerovatnije, učiniti tokom iduće sedmice, a mjesto pronalaska skeleta jučer su ogradili pripadnici Policijske stanice Gacko.


Dnevni avaz
ef.Bilalić - Avaz
Jovana Cvijetić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.