REPUBLIKA SRPSKA

Industrijske zone u Bijeljini ispunjavaju svoju namjenu

U Industrijskoj zoni 2 već su počela da rade preduzeća

Piše: Lj. LJUBOJEVIĆ

7.11.2018

Bijeljina je kao prioritet razvoja stavila uređenje industrijskih zona te otvaranja novih radnih mjesta, kaže Dejan Savić, načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Bijeljina. 

 Pozitivni pomaci

Savić kaže da je Grad definirao i lokacijski odredio četiri industrijske zone, a da se u zonama 2 i 3 jasno uočavaju pozitivni pomaci.

- Trenutno se vode aktivnosti oko stavljanja u funkciju Industrijske zone 2. Na toj lokaciji su u međuvremenu prodate skoro sve građevinske parcele, a investitorima je data mogućnost da kupljenu građevinsku parcelu isplate u 60 jednakih mjesečnih rata, bez kamate, a ukoliko je isplate jednokratno, onda se cijena umanjuje za deset posto - kaže Savić.

Dodaje da je Gradska uprava preuzela obavezu da u toj industrijskoj zoni izgradi svu neophodnu komunalnu infrastrukturu koja je potrebna za obavljanje djelatnosti. Aktivno se radi na izgradnji saobraćajnica te je jedan dio već asfaltiran i postavljena je javna rasvjeta.

Savić ističe da je od 38 građevinskih parcela u Industrijskoj zoni 2 već prodato 35 i ostale su neprodate još tri parcele.

 Veliko gradilište

- Ova industrijska zona postala je veliko gradilište. Dva preduzeća već su počela i da rade, a u pitanju je obrada metala i trgovina vagama. U pitanju je, dakle, industrijsko–proizvodna i trgovačko–uslužna zona koja može ponuditi različite prerađivačke i trgovinske usluge i sadržaje.

Prodato 16 od 22 parcele 

- U Industrijskoj zoni 3 od ukupno 22 građevinske parcele prodato je 16 parcela. Ta zona je definisana za potrebe lake industrije i male privrede. Na tom prostoru već radi deset malih pogona za obradu i pripremu lima za građevinarstvo, preradu sekundarnih sirovina i proizvodnju PVC stolarije - kaže Savić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.