RJEŠENJE PROBLEMA

Zbrinjavanje pasa lutalica na području srebreničke općine uvrstit će se u budžet

U realizaciju ovog projekta, uz općinsku finansijsku potporu, treba uključiti JKP „Polet“ i općinsku komunalnu policiju - kaže načelnik Općinskog odjeljenja za privredu i ekonomski razvoj

S današnjeg sastanka koordinacionog tima. S.Smajlović

S. Smajlović

6.11.2018

Koordinacioni tim za rješavanje problema pasa lutalica na području srebreničke općine, u saradnji s Udruženjem o zaštiti uslovnog zbrinjavanja životinja „Silver Dog“, usvojio je zaključke, će koje uputiti Skupštini općine (SO) na donošenje konačne odluke rješavanja ovog problema. 

Cvijetin Maksimović, načelnik Općinskog odjeljenja za privredu i ekonomski razvoj, kaže da se ovaj problem može riješiti osiguravanjem budžetskih sredstava za narednu godinu, koja bi bila usmjerena na izgradnju objekta i puta do lokaliteta Lipe u Mjesnoj zajednici Gostilj, gdje je Udruženju „Silver Dog“ izdata dozvola za izgradnju azila za pse.


- U realizaciju ovog projekta, uz općinsku finansijsku potporu, treba uključiti JKP „Polet“ i općinsku komunalnu policiju, a prije toga SO treba izmijeniti odluku o zbrinjavanju i zaštiti pasa lutalica. To je jedini način trajnog rješavanja ovog problema - smatra Maksimović.

Predsjednik Udruženja „Silver Dog“ Velibor Stojanović naglašava da je udruženje uredilo lokalitet budućeg azila i da oni trenutno zbrinjavaju pse na nekoliko lokacija. Kaže da im jedna holandska organizacija trenutno finansira ishranu i veterinarsku zaštitu zbrinutih pasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.