POLITIKA

Pavić iz DNS-a želio izbaciti Čubrilovića jer je tražio da se stranka obračuna s tajkunima

Izvori bliski DNS-u navode da sukob između njih dvojice traje od prije izbora

Pavić razmatrao plan o izbacivanju Čubrilovića. Arhiv

Srpskainfo

14.11.2018

Na prijedlog predsjednika Demokratskog narodnog saveza Marka Pavića, na današnjoj sjednici Predsjedništva te partije s mjesta zamjenika predsjednika smijenjen je Nedeljko Čubrilović, prenosi Srpskainfo. 

Izvori bliski DNS-u navode da sukob na relaciji Pavić – Čubrilović traje od prije izbora, tačnije od trenutka kada je Čubrilović na sjednici Predsjedništva DNS-a tražio da se stranka obračuna s tajkunima u vlastitim redovima i da se vrati izvornim principima.

– Pavić je čak razmatrao plan o izbacivanju Čubrilovića iz DNS-a, kako bi spriječio njegov ostanak na čelu Narodne skupštine i udovoljio grupaciji novopridošlica. Međutim, u posljednji tren odustao je od tog plana jer, prema Statutu partije, Čubrilović je član DNS-a, sve dok Glavni odbor o tome ne odluči. Pitanje je hoće li Pavić za tu odluku imati većinu u Glavnom odboru zbog čega je odustao od plana o izbacivanju – kaže izvor Srpskainfo iz DNS-a.

Kako sada stvari stoje, uz Čubrilovića je većio dio i novoizbaranih poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini i izvjestan scenario je da će oni za funkciju predsjednika parlamenta svojim potpisima predložiti Čubrilovića. 

– Kakav će biti ishod glasanja, to nije teško pogoditi, jer većina za izbor predsjednika parlamenta postoji i bez Pavićevih poslanika – zaključuje Srpskainfo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.