BANJA LUKA

Najbolji studenti su na petom spratu i imaju svoju dnevnu sobu

Za dvokrevetne sobe potrebno izdvojiti 20, a za trokrevetne 25 maraka

Studentska menza: Tri marke dnevno za tri obroka

Piše: G. DAKIĆ

18.11.2018

Banjalučki Studentski centar „Nikola Tesla“ dobio je jučer upotrebnu dozvolu za paviljon dva i studentsku menzu.

 Veliko nevrijeme

Paviljon dva je renoviran nakon što je u decembru prošle godine u potpunosti uništen u nezapamćenom nevremenu koje je pogodilo Banju Luku.

- Smještaj neće poskupjeti. Dvokrevetne sobe će i dalje koštati 20, a trokrevetne 25 maraka. Studenti će imati nove krevete, ormare, stolove i stolice u sobama. U sobama se nalaze tuš-kabine i zajednički toaleti. Na petom spratu će biti smješteni najbolji studenti i oni će imati dnevni boravak u sobama i posebno kupatilo - rekao je v. d. direktora Studentskog centra „Nikola Tesla“ Dragoslav Topić.

Studenti za doručak imaju jaja, „zdenka“ sir, hrenovke, paštetu, džem, hljeb i čaj. Za ručak se servira supa, pasulj sa slaninom ili suvim rebrima, pire krompir, riža, makaroni, ćufte, sarma, sezonska salata, a jednom nedjeljno dobivaju i kolač nakon glavnog jela. Večera je identična ručku, ali bez supe i salate.

- Hrana je dobra i jeftina. Doručak košta 0,6, ručak 1,4, a večera jednu marku. Za tri marke imamo izuzetan obrok. To je 90 maraka mjesečno i mislim da je to više nego pristojna cijena - istakao je student Dejan Kuzmanović.

Četiri paviljona

Paviljoni 1 i 2 raspolažu sa 200 trokrevetnih i 80 dvokrevetnih, paviljon 3 sa 148 soba namijenjenih redovnim studentima, te sa još 66 kreveta koji su predviđeni za studente na master studijima i studente s posebnim potrebama. Paviljon 4 raspolaže sa 280 kreveta raspoređenih na dvokrevetne i trokrevetne sobe.

Sobe za profesore

- U paviljonu 4 se nalazi i 16 soba namijenjenih komercijalnoj upotrebi. To su sobe koje uglavnom koriste gostujući profesori, ali povremeno se izdaju i trećim licima. Cijena noćenja u jednokrevetnoj sobi je 40, a u dvokrevetnoj 30 maraka - rekli su u Službi za smještaj studenata.





Studenti jučer čekali useljenje u drugi paviljon

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.