TREBINJE

Produžena sezona, veliki broj gostiju na ulicama grada

Najviše turista bilo iz Srbije, Turske, Crne Gore i Južne Koreje

Svakodnevna slika ovih dana u Trebinju

P. MUCOVIĆ

18.11.2018

Da Trebinje postaje sve više turistička destinacija i van sezone, pokazuje veliki broj gostiju na ulicama grada i u novembru. Prema riječima Marka Radića, direktora Turističke organizacije, u prilog produžetku turističke sezone ide izuzetno toplo vrijeme u oktobru i novembru.

Dnevne posjete

- Sezona je definitivno produžena. Imamo organiziranih grupa turista, ali dnevnih posjeta, naročite u dane vikenda, i to uglavnom iz Crne Gore i Srbije - istakao je Radić.

Naglašava da se veliki broj turista očekuje i oko Nove godine.

- Još nije poznato ko će Trebinjce uvesti u Novu godinu, kao i kakvi će sadržaji biti za  dane praznike - naveo je Radić.


Radić: Dobra godina

Ova godina, koja je na izmaku, za Turističku organizaciju Trebinja bila je izuzetno dobra.

- Za 10 mjeseci zabilježili smo 85.158 registriranih noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu nekih 35 posto. Noćili su turisti iz 72 zemlje svijeta. Najviše turista bilo je iz Srbije, Turske, Crne Gore i Južne Koreje. Što se tiče dolazaka i dnevnih posjeta, u turističkom informativnom centru zabilježili smo dolaske iz 90 zemalja svijeta. Avgust sa skoro 15.000 registriranih noćenja pojedinačno je najbolji mjesec otkad se evidentira, a 2018. godina je rekordna u Trebinju – riječi su Radića.

Održani kongresi

U Trebinju se u posljednje vrijeme razvija i tzv. kongresni turizam, pa je tako od maja 2017. godine organizirano 15 kongresa i simpozija u gradu.

Promotivni materijal

- Imali smo i akciju “Trebinje from your angle”, gdje smo direktno od turista dobijali korisne informacije, šta im se sviđa u gradu, a šta ne, šta bi mijenjali. Tako smo dobili niz informacija korisnih za buduće djelovanje - naveo je Radić i dodao da su uradili promotivni materijal na 22 svjetska jezika, radi lakšeg informiranja i snalaženja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.