POLITIKA

Novi predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović

Duško Ivić je dobio osam glasova, jedan je bio protiv, a 68 suzdržano

G. D.

19.11.2018

Novi predsjednik Narodne skupštine RS je Nedeljko Čubrilović. On je izabran sa 51 glasom za, 29 glasova protiv, dok niko nije bio suzdržan. Duško Ivić je dobio osam glasova, jedan je bio protiv, a 68 suzdržano.

Klub poslanika DNS-a predložio Duška Ivića za predsjednika NSRS. Grupa narodnih poslanika iz DNS-a predložila Nedeljka Čubrilovića za predsjednika parlamenta.

Poslanik PDP-a Perica Bundalo rekao je da PDP neće podržati kandidaturu Čubrilovića.

- Ko god bude izabran, očekujemo da će poštovati dignitet NSRS, Ustav RS i Poslovnik o radu NSRS. PDP će biti opozicija u NSRS. Podržat ćemo sva dobra rješenja, a loša nećemo. Bit ćemo oštri kritičari, ne kritizeri. Tražimo novi Izborni zakon i nepristrasnu Radio-televiziju RS i istinu i pravdu za sve - rekao je Budalo.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović rekao je da je svima jasno zašto Čubrilović ne treba biti predsjednik NSRS.

- Mi danas ne biramo predsjednika Skupštine. Sve predlaže Dodik. Sjećamo se svi nemilih scena iz parlamenta. Ne može Čubrilović biti bolji kad znamo ko ga savjetuje - istakao je Vukanović.

Darko Banjac iz DNS-a rekao je da ova stranka predlaže Duška Ivića za predsjednika NSRS. Spomenka Stevanović, s druge strane, predložila je, s još dvojicom poslanika DNS-a, Nedeljka Čubrilovića za predsjednika NSRS.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović pozvao je predsjednicu Vlade RS Anu Brnabić i predsjednicu Narodne skupštine Srbije Maju Gojković da dostave podatke o miješanju stranaca u izbore u BiH o kojima je svojevremeno govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.  

Vukanović je tražio od Daneta Maleševića da spriječi pojavu novih "papaka" u NSRS.

- Svim poslanicima koji su izdali svoje glasače treba oduzeti pravo glasa i proglasiti ih poslanicima-posmatračima. Mislim na "efendiju" Čavića i njegovu grupu. On je prešao na drugu stranu, izdao je - poručio je Vukanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.