APEL

Prošao mjesec od požara, a Mustafa Avdić danonoćno zamišlja radionicu

Živi izdržavajući tročlano domaćinstvo, bolesnu suprugu i nezaposlenog sina

Avdić: U vrlo nezavidnoj situaciji. B. G.

B.G.

21.11.2018

Nešto manje od mjesec je prošlo od požara koji je u potpunosti uništio automehaničarsku radionicu, krov i zid porodične kuće Mustafe Avdića u Bosanskoj Gradišci. I dalje su vidljivi pomaci, ali i tragovi zgarišta. Mustafa je uzajmljenim novcem sanirao krov kuće, a potom je i raščistio zgarište bivše radionice.

- Imao sam nove komplete alata, dizalice, aparate za varenje, sve mi je to uništeno. Eh, da mi je radionica, ja bih onda lako. S ovih deset prstiju bih zaradio novca da saniram i kuću i da bez brige stavimo zimu iza leđa. Ovako od brige ne mogu spavati. Da mi je željeza, sam bih sebi napravio priručnu radionicu, ali udarila neimaština - kaže Avdić.

Mustafa Avdić živi izdržavajući tročlano domaćinstvo, bolesnu suprugu i nezaposlenog sina. Kaže da vjeruje u ljude dobre volje, jer je i sam pomagao drugima u nevolji.

- Da mi je samo da kupim malo cijevi i željeza, napravio bih sebi kutak gdje bih mogao zaraditi za život. Ali, nema se, a zima za vratom, vrijeme ide, primiče se i rok za vraćanje pozajmljenog novca - kaže Mustafa Avdić.

Za sve ljude dobre volje koji žele pomoći Mustafi Avdiću  otvoren je devizni račun kod Unicredit banke Banja Luka , swift broj je BLBABA22, a IBAN:BA395514702830230147 . 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.