PROBLEMI

Kiosci u centru Bijeljine danima bez novina i cigareta

Preduzeće “Standard grupa” početkom oktobra ove godine kupilo je trafike od preduzeća “Krušik”, čime je preuzelo obavezu zaposlenja 47 radnica na kioscima, no do prijenosa vlasništva još nije došlo

Kiosci firme “Krušik”, koja je poslovala u sastavu firme “Shop&GO”, bez štampe i cigareta (Foto: G. Bobić)

Lj. LJUBOJEVIĆ

28.11.2018


Na dvadesetak kioska u užem gradskom jezgu Bijeljine već sedam dana ne stižu štampa i cigarete.  

 Sudski spor

Preduzeće “Standard grupa”, u vlasništvu advokata Miloša Stevanovića, početkom oktobra ove godine kupilo je 22 prodajna objekta od preduzeća “Krušik” koje je poslovalo u sastavu firme “Shop&GO”, čime je preuzelo obavezu zaposlenja 47 radnica na kioscima.

Međutim, u međuvremenu je došlo do sudskog spora između novog vlasnika kioska i preduzeća “Krušik”, zbog toga što, kako tvrdi Miloš Stevanović, vlasnik i direktor preduzeća „Standard grupa Bijeljina“, raniji vlasnik kioska nije prikazao objektivno stanje u kome se nalazila ta imovina, navodno opterećena, a prikrivenim jemstvom.

- Kupoprodajni ugovor smo potpisali s Dianom Jović-Cvetinović za miliona KM, odmah uplatili 500.000 KM i preuzeli upravljanje kioscima. Naš cilj je bio da se kompanija preproda, s obzirom na to da na tržištu postoji značajna tražnja za ovakvim firmama. Međutim, to nije bilo moguće jer je prodavac prećutao mnoge stvari. Odmah smo nakon toga podnijeli tužbu, a sud je već donio privremenu mjeru kojom je i dalje upisana Diana Jović-Cvetinović kao vlasnik i kao osoba koja upravlja firmom - kaže Miloš Stevanović.

Jović-Cvetinović potvrdila je da se nalazi u sudskom sporu sa preduzećem “Standard grupa”, od kojeg, kako ističe, potražuje iznos od 588.871 KM.

- Od desetog oktobra “Standard grupa” upravlja kioscima. Kod njih je pečat i kompletna dokumentacija. Međutim, u sudskom registru preduzeće “Shop& GO” još se vodi na moje ime. Nije tačno da smo prikrivali informacije o bilo čemu, jer Stevanovićeva firma godinama vodi naše knjigovodstvo - kaže Jović-Cvetinović.

Status radnica

Dodaje da je i njoj stalo da radnice riješe svoj status i da prodajni objekti rade normalno, ali će sud, ipak, izreći konačan stav o tome ko je u ovom sporu u pravu.

 1 

milion KM iznosila je cijena kioska u Bijeljini  

22

objekta prodalo je preduzeće “Krušik”  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.