ZVORNIK

Inspekcijske službe sele se u nove prostorije

Potreba za prostorom je postala evidentna nakon dobivanja statusa grada, kazali su iz Gradske uprave

Nove prostorije. R. J.

Z. KULJIĆ

28.11.2018

Gradska uprava u Zvorniku će preseliti sve inspekcijske službe u nove prostorije u zgradi u kojoj je ranije kupljen prostor za njihov smještaj u vrijednosti 800.000 KM, dok će zbog potreba za novim prostorom za organe ove uprave u narednoj godini najvjerovatnije biti izgrađena nova zgrada.

- Potreba za prostorom je postala evidentna nakon dobivanja statusa grada i povratka nekih institucija i službi koje su i ranije bile u našem gradu. Naš prvi korak je bio kupovina poslovnog prostora za smještaj inspekcijskih službi te će sve one biti do Nove godine premještene u zgradu "Moskva". Na ovaj način i njima će biti olakšan rad, bit će svi na jednom mjestu što će značiti bolju komunikaciju i koordinirane aktivnosti unutar same inspekcijske službe – rekao je Ivanović.

On je posebno istakao da se u narednoj godini planira izgradnja novog objekta za organe Gradske uprave, i to u dijelu objekta koji je ranije dograđivan.

 - Pošto je dio objekta u kome se sada nalazimo iz austrougarskog perioda, i star je više od 120 godina, on će biti u potpunosti sačuvan i bit će urađena njegova rekonstrukcija da bi sačuvao svoj izgled i namjenu. Drugi dio objekta koji je dograđivan, a gdje se sada nalazi velika sala za skupštinske sastanke, bit će porušen, a zatim će biti izgrađen novi objekt koji će u prostornom i tehničkom smislu zadovoljiti sve naše potrebe za smještajem organa Gradske uprave – ističe Ivanović i dodaje da će se na ovaj način otvoriti i mogućnost da Gradska uprava iza novog objekta dobije i lijep plato.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.