TREBINJE

U Studentskom centru ostalo još samo 12 mjesta

Cijena smještaja i ishrane za redovne studente 95 maraka mjesečno, a za one iz Crne Gore smještaj košta 90 maraka, dok ishranu plaćaju po punoj cijeni

Studentski centar Trebinje: Najjeftiniji u RS

P. MUCOVIĆ

9.12.2018

U Javnoj ustanovi „Studentski centar Trebinje“ ove godine uvjete za prijem ispunila su 73 redovna studenta.

Socijalno stanje

Prema riječima Vladimira Dabića, direktora Studentskog centra, ostalo je još 12 slobodnih mjesta, ali će i ona biti popunjena.

- Postoji velika zainteresiranost studenata koji nisu upisali redovno godinu, a njih ćemo rasporediti kada smjestimo studente koji su prošli konkurs - pojasnio je Dabić.

Kaže da uvjeti konkursa nisu bili rigorozni, ove godine bodovali su i socijalno stanje porodice te kolika su njihova primanja, kao i jesu li roditelji zaposleni.

Dodao je da je i ove godine najveći broj zainteresiranih studenata za smještaj u Studentskom centru iz istočne Hercegovine.

- Imamo studenata i iz ostalih dijelova RS, kao i devet studenata iz Srbije, koji uglavnom studiraju Likovnu akademiju. Nema studenata iz Crne Gore zato što ne postoji sporazum Republike Srpske i Crne Gore iz oblasti visokog obrazovanja. Ako i bude zainteresovanih crnogorskih studenata, oni plaćaju posebne cijene - naveo je Dabić.

Dodao je da je među redovnim studentima koji su stekli pravo na boravak i ishranu u Studentskom centru i 28 brucoša.

Cijena ishrane

Dabić kaže da je cijena smještaja i ishrane za redovne studente 95 maraka mjesečno. Za studente iz Crne Gore cijena smještaja je 90 maraka, dok ishranu plaćaju po punoj cijeni devet, odnosno deset maraka po danu od sljedeće godine.

- S ovom cijenom smještaja i hrane mi smo najjeftiniji studentski centar u Republici Srpskoj - naglašava Dabić.

Nedostaje menza

Dabić je podsjetio da su tokom ove godine u Studentski centar investirali 28.000 maraka, za gradnju spuštenih plafona, LED rasvjetu, zamjenu dušeka te nabavku televizora za društvene prostorije i veš-mašine.

- Veliki problem nam predstavlja nedostatak menze jer se studenti sada hrane u menzi Đačkog doma, pa ćemo u narednom periodu pokušati da nađemo rješenje I za to - rekao je Dabić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.