SREBRENICA

Organizirani doček Nove godine u restoranu Kulturnog centra

Općina odustala od dočeka u staroj pivnici, jer su lani uložili 6.000 maraka, a pojavilo se samo pedesetak građana

Srebrenica jučer: Postavljanje velike jelke u centru grada. S. SMAJKIĆ

Piše: S. SMAJKIĆ

15.12.2018

Radnici Komunalnog preduzeća “Polet” iz Srebrenice počeli su novogodišnje ukrašavanje grada. U centru grada, na istom mjestu kao i ranijih godina, postavljena je velika jelka koja će biti ukrašena ovih dana. Slijedi postavljanje svjetlećih pahuljica i ukrasnih sijalica u cijelom gradu.     

Stari predmeti

Zbog budžetskih ušteda, ove godine Opština Srebrenica izdvojila je minimalna sredstva za ukrašavanje grada, a koristit će se i stari ukrasni predmeti.

Vladan Milovanović, šef kabineta općinskog načelnika, kaže da lokalna zajednica ove godine, osim ukrašavanja grada, neće organizirati novogodišnji doček na otvorenom, što je bila praksa proteklih nekoliko godina.

- Poučeni prošlogodišnjim iskustvom kada smo u staroj pivnici organizovali novogodišnji doček, uložili smo 6.000 maraka, a na tom skupu nije bilo ni pedesetak građana. Stoga smo ove godine od toga odustali.

Nezvanično saznajemo da će organiziranog dočeka Nove godine jedino biti u restoranu Kulturnog centra, koji samoinicijativno organiziraju domicilni Srebreničani i dijaspora.

Slab odziv 

Ni malobrojni srebrenički ugostitelji ništa ne nude za novogodišnje praznike jer, kako kažu, mali broj građana Novu godinu želi dočekati u restoranima.   



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.