EKONOMIJA

Višković: Ubrzati izgradnju "Buk bijele"

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić smatra da je iz navedenog dokumenta vidljivo da se u RS-u ništa nije radilo prethodnih 10 godina

Sa sjednice NSRS. FENA

Fena

22.12.2018

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da treba ubrzati izgradnju velikih hidroenergetskih objekata, poput „Buk Bijele“.

- Posljednji veći energetski objekt izgrađen je 1985. godine u Višegradu - istakao je Višković i dodao da nema vremena za gubljenje. 

Ističe da treba razmisliti i o novom zaduživanju, ako ti krediti idu za izgradnju velikih elektroenergetskih objekata. 

U obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS istakao je danas da se mora suzbiti siva ekonomija, kojom se guše savjesni poslodavci.

- Obično u sivoj zoni rade oni koji imaju novaca da plate – naveo je Višković. 

Istakao je da su svi socijalni partneri podržali Prijedlog ekonomskih reformi RS za period 2019. - 2021. godina, te ocijenio da to dovoljno govori o kvalitetu dokumenta i predloženim mjerama.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić smatra da je iz navedenog dokumenta vidljivo da se u RS ništa nije radilo prethodnih 10 godina.  

- Međutim, dokument koji nam je ponuđen solidno je postavljen, ali je problem što premijer nema kvalitetne saradnike i novca da provede zacrtane mjere – tvrdi Stanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.