PROSLAVE

Trebinjce će u Novu godinu uvesti Dženan Lončarević

Doček za najmlađe počinje 31. decembra u 12 sati. U danima vikenda bit će organiziran praznični sajam u specijalnim promotivnim kućicama

U gradu se uveliko osjeća praznična atmosfera

Piše: P. MUCOVIĆ

26.12.2018

Gradska uprava Trebinja i Turistička organizacija iz ovog grada i ove su godine za vrijeme decembarskih i januarskih praznika pripremili bogat program.

Tri termina

U gradu se uveliko osjeća praznična atmosfera, a šetalište u Dučićevoj ulici odnedavno krasi i veliki svijetleći poklon-paket.

Prema riječima Marka Radića, direktora Turističke organizacije grada Trebinja, u Dučićevoj ulici bit će organizirana manifestacija “Vikend dani”, koja će se održati u tri termina: 29., 30. i 31. decembra ove godine, 4. i 5. januara te 12. i 13. januara naredne godine, a bit će postavljene i promotivne kućice.

- Koncept manifestacije zamišljen je tako da se posjetiocima u okviru šest promotivno-izložbenih kućica ponudi različit asortiman jela i pića, od zanatskog piva, vina i rakije do roštilja i raznih poslastica - pojasnio je Radić.

Šetalište u Dučićevoj ulici krasi i veliki svijetleći poklon-paket

Dodao je da je i ove godine planiran doček Nove godine za najmlađe, koji počinje 31. decembra u 12 sati.

- Trebinjce će u Novu godinu koncertom na otvorenom uvesti regionalna pop zvijezda Dženan Lončarević. Koncert počinje u 21.30 sati - istaknuo je Radić.

Rezervacije u kafićima

Za sve one koji više vole atmosferu restorana i kafića, pobrinuli su se brojni ugostitelji. Kako smo saznali, u pojedinim ugostiteljskim objektima rezervacije su već rasprodate, a cijene se kreću od besplatnog ulaza uz rezervaciju do 90 KM.

Izbor najljepše dekoracije  

Grad Trebinje objavio je prvi put javni poziv za izbor najljepše dekorirane fasade stambenih zgrada i kuća, stambenih i poslovnih objekata, kao i za najljepše ukrašenu terasu u duhu predstojećih novogodišnjih i božićnih blagdana. Za one koji pokažu najviše mašte, osigurane su i vrijedne nagrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.