DRUŽENJE

Tradicionalno okupljanje Srebreničana i dijaspore

Bez organiziranog dočeka na otvorenom

S druženja Srebreničana kod Lovačkog doma. S. Smajlović

S. Smajlović

31.12.2018

Zbog budžetskih ušteda ove godine Općina Srebrenica izdvojila je minimalna sredstva za ukrašavanje grada, a koristit će se i stari ukrasni predmeti.

Vladan Milovanović, šef kabineta općinskog načelnika, kaže da lokalna zajednica ove godine, osim ukrašavanja grada, neće organizirati novogodišnji doček na otvorenom, što je bila praksa proteklih nekoliko godina.

- Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada smo u staroj pivnici organizirali novogodišnji doček, uložili smo 6.000 maraka, a na tom skupu nije bilo ni pedesetak građana. Stoga smo ove godine od toga odustali - naglasio je Vladan Milovanović, šef kabineta načelnika. 

Organizirani doček Nove godine jedino će biti u restoranu Kulturnog centra, koji samoinicijativno organiziraju domaćini Srebreničani i dijaspora. Oni su danas, kao i ranijih godina, kod Lovačkog doma iznad samog grada, uz druženje i muziku, organizirali „čajanku“

Osim Srebreničana, koji žive u svom gradu, došli su i oni iz dijaspore. Mirsad Bakalović, Suljo i Mustafa Nalić s porodicama, stigli su iz Austrije, a Fadil Hodzić iz Belgije. Bilo je i onih koji su došli iz Federacije BiH. Amir Smajlović stigao je iz Kladnja i svirkom i pjesmom na harmonici zabavljao svoje sugrađane.

Njih su dočekali domaćini ovog druženja Faruk Smajlović, Nada Bajagić, Suljo Čakanović, Aziz Smajić, Amir Mehmedović, Marinko Sekulić, Zijad Salimović i drugi.

Njima će se večeras na organiziranom dočeku Nove godine u restoranu Kulturnog centra pridružiti još Srebreničana.

Ni malobrojni srebrenički ugostitelji ništa ne nude za novogodišnje praznike jer, kako kažu, mali je broj građana koji Novu godinu žele dočekati u restoranima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.