SREBRENICA

Ekipa Federalne uprave civilne zaštite večeras kreće prema Kruševom Dolu

Cilj je stvoriti uvjete za normalan saobraćaj da bi 150 povratnika imalo pristup gradu

S. Smajlović

16.1.2019

Današnje čišćenje puta za Luku - Avaz
Današnje čišćenje puta za Luku - Avaz
Mještani Luke ugostili ekipu - Avaz
Polazak za Krušev Do - Avaz
Polazak za Krušev Do - Avaz

Nakon što su sinoć očistili put od Podravanja do Luke, u dužini od 25 kilometara, hrabra i vrijedna deseteročlana ekipa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) večeras će s dvije teške mašine krenuti prema susjednom selu Krušev Do.

Fahrudin Solak, direktor FUCZ, za „Avaz“ je kazao da će se, nakon podjele prehrambenih paketa za mještane Luke, pojačana ekipa s još osam članova tokom noći probiti kroz velike snježne nanose i smetove više od jednog metra.

Solak kaže da će i mještani Kruševog Dola tokom noći dobiti pakete prehrambeno- higijenskih proizvoda i najosnovnijih lijekova.

Kako nam je kazao Ramo Dautović, vođa ekipe FUCZ-a, cilj im je osposobiti put za normalan saobraćaj da bi oko 150 povratnika ova dva srebrenička planinska sela moglo otići u grad i dopuniti zalihe hrane, lijekova i platiti račune.

Osposobljeni su, kako kaže, za evakuaciju teških bolesnika do najbliže zdravstvene ustanove, ali, nasreću, za sada nema potrebe.

Hamo Zulanović, predsjednik MZ Luka, kaže da je put dobro očišćen, a grupa mještana sprema se da siđe do grada u nabavku osnovnih potrepština za cijelo selo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.