ZVORNIK Gradska uprava odobrila kupovinu lokacije

Uskoro javni poziv za gradnju novog bloka bolnice

Radove bi trebalo finansirati resorno ministarstvo, a ranije je 1,5 miliona KM za ovaj projekt donirala Vlada Srbije

Z. KULJIĆ
16.02.2019 07:11

Lokacija na kojoj će se graditi novi blok bolnice

Odbornici Gradske skupštine u Zvorniku odobrili su zamjenu jednog te kupovinu dva stana u objektima gdje bi se ove godine trebao graditi novi blok zvorničke bolnice.

Četiri vlasnika

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da su ove odluke donesene s ciljem rješavanja imovinskopravnih pitanja za potrebe dogradnje bolnice.

 – Preduvjet za realizaciju tog projekta je da osiguramo lokaciju za izgradnju novog bloka bolnice, što će nas koštati oko 230.000 KM. Već smo postigli dogovore sa sva četiri vlasnika stanova koje moramo da iselimo na tom potezu i iduće nedJelje ćemo ući u realizaciju ove odluke – istakao je Stevanović.

Direktor JZU „Bolnica Zvornik“ Ivan Popović kaže da je u toku izrada idejnog projekta koji će biti upućen u resorno ministarstvo i Vladu RS na odobravanje, a za dva mjeseca se očekuje i raspisivanje javnog poziva za glavni projekt i izgradnju novog bloka.

  • Stevanović: Postigli dogovor
    Stevanović: Postigli dogovor

Dio zgrade

- Osim ovih radova, uradit će se i dio stare zgrade koji je renoviran te nabavljena nova oprema - istakao je Popović.

Radove bi trebalo finansirati resorno ministarstvo, a ranije je 1.500.000 za ovaj projekt donirala Vlada Srbije.

Oprema vrijedna 10 miliona KM

Prema nezvaničnim informacijama, u sklopu radova će biti nabavljena i nova oprema, između ostalog, novi CT i aparat za magnetnu rezonancu te će ukupna vrijednost radova i opreme za kompletnu bolnicu iznositi skoro 10 miliona maraka.

Komentari

NA VRH