BANJA LUKA

Koncerti, festivali, predstave i izložbe od aprila do maja

Bogat program počinje tradicionalnom manifestacijom „Dani Vlade Miloševića“

Dio manifestacija bit će održan u Banskom dvoru u Banjoj Luci

Piše: G. DAKIĆ

19.2.2019

Gradska uprava je utvrdila koncept “Proljeća u Banjoj Luci” koje bi trebalo trajati od 15. aprila do 15. juna. U tom periodu bit će održane brojne sportske, zabavne, kulturne i rekreativne manifestacije.

Dani studenata

„Proljeće u Banjoj Luci“ počet će tradicionalnom manifestacijom „Dani Vlade Miloševića“, a nastavit će se koncertima Florijana Balaža i sastava „One tri“ koji će biti održani u Banskom dvoru.

- Koncerti su važan dio „Proljeća u Banjoj Luci“, ali i manifestacije „Dani Vlade Miloševića“, pa će publika moći da uživa u violončelu Vladimira Pavlovića i saksofonu Jovana Maljokovića - kazali su u Gradskoj upravi.

„Proljeće“ će biti nastavljeno „Danima studenata“, izložbom arhivskih dokumenata u Arhivu RS i otvaranjem „Aleje mladih“, kao i postavljanju novih lokacija za igranje šaha. Koncert operske dive Radmile Smiljanić i manifestacija „Dječije carstvo“ bit će održani 20. aprila.

- Već dan kasnije čekaju nas tri događaja - izložba „150 godina Srpske čitaonice“, Međunarodni plivački miting i Međunarodni turnir u mini rukometu. Dan Grada je 22. aprila, a potom i obilježavanje 20 godina od predstave „Tužni princ“ u Dječijem pozorištu RS - ističu u Gradskoj upravi.

Živjeti slobodno

Banjalučane i sve koji u grad na Vrbasu dođu krajem aprila i početkom maja očekuje veliki koncert Gradskog tamburaškog orkestra, prvi festival vina i čokolade i koncert „Živjeti slobodno“ na kojem će nastupiti „SARS“, „TBF“ i „Jinx“.

Ćevapi, pivo i vino

- Ljubitelji dobre hrane i pića „na svoje“ će doći u drugoj polovini maja, kada će biti održan novi „Ćevap fest“, festival kraft pivara i sajam „Vinosaur“. Prije „gurmanskih“ festivala bit će održana biciklistička trka Banja Luka - Beograd i Banjalučki polumaraton - kazali su u Gradskoj upravi.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.