REPUBLIKA SRPSKA

Trebinjci oživjeli najljepšu ljubavnu pjesmu ”Čekaj me”

Radi se o djelu ruskog pisca Konstantina Simonova posvećenom voljenoj ženi, glumici Valentini Serovoj . Sami uradili aranžman za postojeću kompoziciju

Članovi orkestra Gimnazije ”Jovan Dučić”

P. MUCOVIĆ

24.2.2019

Članovi orkestra Gimnazije ”Jovan Dučić” iz Trebinja na svoj način oživjeli su, prema mnogima, jednu od najljepših ljubavnih pjesama ”Čekaj me” ruskog pisca Konstantina Simonova snimivši spot koji je za vrlo kratko vrijeme postao popularan ne samo u Trebinju nego i mnogo šire.

Mladi umjetnik Matija Tučić, koji se u spotu pojavljuje u ulozi pjevača, violiniste, ali i glumca, kaže da se ideja rodila nakon što je Pedagoški zavod RS raspisao konkurs.

 - Sjetio sam se ove pjesme za koju je nekada davno napisana muzika i poslali smo baš nju jer je to književni tekst ruskog pisca Konstantina Simonova koju je posvetio voljenoj ženi, glumici Valentini Serovoj. Prvo smo snimili u studiju, nakon čega je uslijedilo snimanje u Muzeju Hercegovine, Arslanagića mostu i na Crkvini. Zajedno s profesorom Perom Bokićem napravili smo aranžman i snimili tu pjesmu - pojasnio je Tučić.

 Profesor Bokić je naglasio da je ipak ideja potekla od samih učenika, a da najveću zasluga ima upravo Matija.

- Ovim spotom smo napravili korelaciju između književnosti, jer je ovaj tekst djelo Konstantina Simonova, muzike gdje smo mi uradili aranžman i razbili tu verziju Milutina Popovića Zahara iz sedamdesetih godina prošlog vijeka i s druge strane videografije i ovog spota koji smo realizovali sami - istakao je profesor Bokić i dodao da su izuzetno ponosni što je sve ispalo dobro, bar sudeći prema reakcijama gledalaca i slušalaca.

Svi instrumenti  

Orkestar Gimnazije „Jovan Dučić“ postoji tri godine. Okuplja dvadesetak mladih muzičara, a u orkestru su zastupljeni gotovo svi instrumenti.

- Orkestar izvodi domaće i strane pop i rok standarde. Imamo nešto postavljenih izvornih pjesama. Fokusiramo se ipak na pop i rok muziku – kaže Bokić.

 Saradnja sa Stočanima

Orkestar iza sebe ima već nekoliko samostalnih, ali i zajedničkih koncerata. Saradnja s gradskim limenim orkestrom iz Stoca i zajednički nastupi u Trebinju i Stocu samo su neki od projekata koje ovaj orkestar provodi radi zbližavanja mladih iz BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.