PRIJEDOR

U Vatrogasnom domu održavat će se i vjenčanja

Uz prostor za Vatrogasnu jedinicu bit će i prostorije za Obavještajni centar

Vatrogasni dom u Prijedoru ponosi se tornjem visokim 23 metra

Piše: M. ZGONJANIN

2.3.2019

Radovi na novoizgrađenom Vatrogasnom domu u Prijedoru trebali bi biti završeni krajem aprila, kazao je Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor, nakon što je ovo veliko gradilište obišao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa saradnicima.

Asfaltiranje puta

Riječ je o investiciji od oko milion i 730.000 maraka i 2.000 kvadratnih metara korisnog prostora, što je za 1.300 kvadrata više nego što je imao prijašnji dom.

- Uz prostor za Vatrogasnu jedinicu ovdje u sklopu Vatrogasnog društva biće i Obavještajni centar, ali i multifunkcionalna sala koja će služiti i za vjenčanja, potom kancelarije mjesne zajednice i brojnih organizacija - naveo je Đaković i dodao da će kvalitetno biti uređen i prostor oko Doma i asfaltiran put od Pozorišta do obližnjeg tržnog centra.

Ponos vatrogasaca je toranj visok 23 metra, ali i devet novih garažnih prostora iz kojih će se brže i jednostavnije stizati na intervencije, jer će na ovaj način biti osiguran izlaz na tri strane iz Vatrogasnog doma.

Prostor za vježbe

S izgradnjom Doma vatrogasci će dobiti i učionice, potom prostor za vježbe, noćni i dnevni odmor... Izvođači radova su firme „MB –modul“ i „Prijedor-putevi“.

Đaković i Miljuš obišli gradilište

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.