TREBINJE

Zbog teškog ubistva Spaso Milišić osuđen na 20 godina zatvora

Šest mjeseci za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Mjesto zločina. P. M.

P. M.

7.3.2019

Vijeće Okružnog suda u Trebinju objavilo je jučer presudu kojom je optuženog Spasu Milišića iz Trebinja osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, nakon što mu je za krivično djelo teško ubistvo utvrdilo kaznu zatvora u trajanju od 19 godina, za krivično djelo teška tjelesna povreda utvrdilo kaznu zatvora od jedne godine i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija kaznu zatvora od šest mjeseci. 

- Na osnovu rezultata izvedenih dokaza Sud je nedvojbeno utvrdio da je optuženi Spaso Milišić 11. februara 2018. godine oko 3 sata u ugostiteljskom objektu “Merlot” u Trebinju na podmukao način ubio sugrađanina Nemanju Šupljeglava te u nastavku događaja teško povrijedio Peru Miloševića iz Trebinja. 

Sud je utrvdio i da je optuženi neovlašteno držao i nosio vatreno oružje i municiju, i to: pušku M-48 napunjenu sa pet komada municije i metkom u cijevi, čije držanje i nošenje građanima nije dozvoljeno, dok optužnicom nije dokazano da je optuženi počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga pa je u tom dijelu oslobođen od optužbi - kaže se u saopćenju Okružnog suda u Trebinju. 

U izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 11. februara 2018. godine pa nadalje. 

Sud je optuženom produžio pritvor do pravnomoćnosti presude. 

Mjesto zločina. P. M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.